Prachtig nieuws van het autosportfront: Max Verstappen, zoon van Jos, kartkampioen en begenadigd Formule 3-coureur, maakt volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Toro Rosso. Hij is tegen die tijd 17 jaar en 164 dagen oud en schrijft daarmee geschiedenis als de jongste F1-coureur ooit. Met afstand, wel te verstaan: de huidige jongste rijder is Jaime Alguersuari, die bij zijn eerste F1-race 19 jaar en 125 dagen oud was.

Verstappen weet al enige tijd alles en iedereen te verbazen met zijn prestaties. Als Formule 3-debutant won hij dit seizoen tot nu toe acht races, waarmee hij tweede ligt in het klassement en een kanshebber is voor het kampioenschap. Zijn uitzonderlijke talent bleef niet onopgemerkt; er circuleerden een tijdlang geruchten over verschillende F1-teams die hem aan zouden willen trekken. Onlangs werd bekend dat Red Bull hem in het Junior-programma had opgenomen, waarna er meteen serieuze stappen werden gezet: met ingang van volgend seizoen zal Verstappen Grands Prix rijden voor Scuderia Toro Rosso als teamgenoot van Daniil Kvyat.

Jos Verstappen, die van 1994 tot 2003 bij teams als Benetton en Arrows reed, geldt nog steeds als Nederlands meest succesvolle F1-coureur ooit. Als we zijn zoon Max zo bezig zien, zou het zomaar kunnen dat hij die titel binnen afzienbare tijd moet afstaan. De jonge Verstappen maakt komende lente zijn opwachting tijdens de Grand Prix van Australië in Melbourne, maar mocht je zo lang niet kunnen wachten: op 31 augustus geeft hij al een F1-demonstratie tijdens VKV City Racing in Rotterdam.

Reacties

Meer van TopGear