Halverwege mei zorgde Max Verstappen er eigenhandig voor dat de populariteit van de Formule 1 in Nederland een enorme boost kreeg. Op indrukwekkende wijze won de pas 18-jarige Verstappen de Grand Prix van Barcelona. Opeens waren je buurman, de bakker en de vriendin van je achterneef fan van Formule 1. Afgelopen weekend vonden de familieracedagen plaats op het circuit van Zandvoort. Ook nationale held Max was van de partij.

Tijdens dit evenement werd eigenlijk voor het eerst duidelijk hoe populair de sport ineens is geworden. Maar liefst 100.000 mensen kwamen op de rondjes scheurende Max af. Die uiteraard ook nog even voor de show wat bandjes oprookte. Daarna ging hij met half Nederland op de foto en kon iedereen weer tevreden naar huis.

 F4NEZ

Er werd ook nog geracet op het evenement, de zogenaamde F4NEZ. In totaal werden er drie races gehouden en konden we nog meer aanstormend talent bewonderen. Red Bull deed goede zaken, doordat de jonge stuurmanskunstenaar Richard Verschoor één van de drie races won. De andere twee gingen naar het uiterst bekwame talent Jarno Opmeer. Die zich daarmee koploper mag kronen in de SMP Formula 4 Championship, hij staat nu op 98 punten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)