Vorige keer scoorde Ferrari de dubbel, afgelopen weekend was het een-tweetje voor Mclaren – nota bene op Monza, het thuiscircuit van Ferrari. Fernando Alonso finishte als eerste, op de voet gevolgd door teamgenoot Lewis Hamilton en concurrent Kimi Räikkönen.

Echt spannend was de race niet, omdat Felipe Massa al na z’n eerste pitstop op moest geven met een kapotte achteras. Het begin van race werd overigens opgeschud door een flinke crash van David Coulthard, die zijn bolide, na het verliezen van de voorvleugel, keihard in de bandenstapels parkeerde. Resultaat was een safetycar-situatie waarbij het hele veld zes rondjes in een saaie optocht moest rijden.

Uiteindelijk draaide de strijd om positie één uit op een klein gevecht tussen Alonso en Hamilton, want Räikkönen – rijdend in de reserve-Ferrari vanwege een flinke crash in de kwalificatie – slaagt er niet in om Hamilton achter zich te houden.
 
De stand in het kampioenschap is nu als volgt: Hamilton staat nog steeds bovenaan met 92 punten, op de voet gevolgd door teamgenoot Alonso met 89 punten. Räikkönen (74 punten) is inmiddels Massa (69 punten) voorbijgestreefd.
De volgende race is komend weekend op het circuit van Spa-Francourchamps.

Reacties

Meer van TopGear