Vandaag zijn nog vier Formule 1-auto’s voor het komende seizoen onthuld. Red Bull Racing, Williams, Toro Rosso en Mercedes GP trokken vandaag allemaal het doek van hun bolides.

Wereldkampioen Red Bull komt met de RB7, die een hogere neus en motorkap heeft dan z’n voorganger om de luchtstroom nog iets te optimaliseren. De grootste wijziging betreft echter het kers-systeem, dat remenergie hergebruikt. Dit is nieuw voor het team; nu Ferrari, McLaren en Mercedes GP het in 2011 weer gaan gebruiken, konden zij niet achterblijven.

Williams presenteerde de diepdonkerblauwe FW33, die door Rubens Barrichello al ‘agressief’ werd genoemd. Nooit eerder besteedde het team zoveel aandacht aan de ontwikkeling van een auto; gedurende het seizoen zal de aerodynamica constant bijgewerkt worden. Frank Williams is duidelijk in zijn streven: ‘We willen weer vooraan rijden.’

Het team van Scuderia Toro Rosso introduceerde de tweede auto die ze in eigen beheer ontwikkelden, de STR6. Net als de meeste andere 2011-auto’s kreeg ook deze een hogere neus en licht aangepaste aerodynamica.

Mercedes GP toonde de MGP W02, die ook weer met een kers-systeem is uitgerust. Mercedes was in 2009 het eerste team dat een Grand Prix won met een kers-auto. De W02 is onderhuids radicaal anders dan zijn voorganger, waarbij vooral overbodige grammetjes moesten wijken. Schumacher en Rosberg hebben er vertrouwen in dat ze met de nieuwe auto vaker op het podium kunnen belanden.

De teams die hun auto’s nog moeten onthullen, na de tests deze week, zijn McLaren, Force India, Virgin en HRT.

Reacties