Als Nederlander ben je verplicht om te juichen voor Max Verstappen en je zuurverdiende centjes te spenderen aan Red Bull-merchandise. Maar deze verboden vrucht is toch wel érg verleidelijk. Je kijkt naar de nieuwe Playseat Pro F1 in de kleuren van Mercedes-AMG Petronas.

De Playseat Mercedes F1 lijkt inderdaad enorm op de Playseat met Red Bull-kleurstelling die al eventjes op de markt is, maar dan in de kleuren van Mercedes. De verschillen zijn iets groter. Omdat de force feedback van racestuurtjes steeds krachtiger wordt, verbeterde Playseat de stevigheid van de F1-stoel en plakte er het woordje ‘Pro’ achter.

Volgens Playseat kun je elk gewenst stuur monteren op de nieuwe stoel. De pedalen en het stuur zijn verstelbaar voor de ideale zitpositie. Net als in een echte F1-auto ligt je bijna voor je scherm. Als je nu alvast het idee thuis in de week legt, kun je ‘m volgend jaar samen met de nieuwe Playstation 5 bestellen, die in december komt.

De Playseat Mercedes F1 kost 1.199 euro in Nederland en hij is direct te bestellen. Dat zijn inderdaad heuse F1-prijzen. Bang voor scheve gezichten? De bestaande Aston Martin Red Bull-racestoel kreeg dezelfde behandeling en is nu ook als Pro te bestellen. De oude bestaat ook nog en kost 100 euro minder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear