Op de valreep, vlak voor de start van het nieuwe seizoen, mogen we kennismaken met een nieuwe F1-regel. En het is een oude bekende: de coureur die de snelste ronde noteert én binnen de top tien finisht tijdens de race, krijgt een bonuspunt. Ook het team krijgt een punt extra. Vorig jaar had Max Verstappen tweemaal de snelste tijd te pakken.

Het klinkt als een druppel op een gloeiende plaat, totdat je je realiseert dat Max Verstappen vorig seizoen slechts twee punten onder Kimi Räikkönen eindigde. Het team kan de strategische keuze maken om tijdens een teleurstellende race een beetje van hun banden op te offeren voor een extra punt. Bottas zou door de regel zeven extra punten verdiend hebben in 2018.

De nieuwe F1-regel is oud

In den beginne kende F1 ook een punt toe aan de snelste coureur. Deze regel was van 1950 tot 1959 van kracht. Dankzij de regel verloor Stirling Moss in 1958 het wereldkampioenschap. Vorig jaar had het overigens niets uitgemaakt, want Räikkönen had ook één keer de snelste rondetijd en was dus alsnog boven Verstappen geëindigd.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)