De Fransman Frédéric Vasseur kan zich opmaken voor een verhuizing van het Zwitserse Hinwil naar het Italiaanse Maranello. De grote baas van Sauber Motorsport en teambaas van het F1-team verlaat na vijf jaar zijn functie. Hij wordt de nieuwe teambaas bij Ferrari F1. Vasseur komt in de plaats van Mattia Binotto die omwille van slechte resultaten opstapte bij de Scuderia.

‘Bedankt Fred, en veel succes. We zullen voor je juichen waar je ook naartoe zal gaan’, schrijft het Alfa Romeo F1-team. Dat blijkt dus bij Ferrari te zijn. Vasseur is trots op hetgeen dat hij met zijn collega’s heeft neergezet: ‘Dit zal voor altijd als thuis voelen en ik zal voor ze juichen waar ik ook heen ga.’ Direct na het bericht van Alfa Romeo, maakt Ferrari bekend dat Vasseur tekent als teambaas.

Vasseur en Vigna reageren op de aanstelling

Ferrari-baas Benedetto Vigna ontvangt Vasseur met open armen: ‘We zijn verheugd om Fred Vasseur te verwelkomen bij Ferrari als onze teambaas. Gedurende zijn hele carrière heeft hij zijn technische sterke punten als getrainde ingenieur met succes gecombineerd met een consistent vermogen om het beste uit zijn coureurs en teams te halen.’

Vasseur is vooral erg trots om voor het grootste automerk ter wereld uit te mogen komen: ‘Als iemand die altijd een levenslange passie voor autosport heeft gehad, heeft Ferrari voor mij altijd het toppunt van de racewereld vertegenwoordigd. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde en echt gepassioneerde team in Maranello om de geschiedenis en het erfgoed van de Scuderia te eren en te presteren voor onze Tifosi over de hele wereld.’

Update: Later werd bekend dat Andreas Seidl, de F1-teambaas van McLaren, de nieuwe baas is van Sauber Motorsport. Andrea Stella neemt de taken van Seidl bij McLaren over.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear