Vanochtend verscheen het nieuws al als gerucht op het web en nu is het door Ziggo Sport bevestigd. Na negen jaar zal er geen F1 meer op Ziggo uitgezonden worden. De provider is de rechten kwijtgeraakt aan het Finse Nordic Entertainment Group (NENT). In 2022 kun je niet meer bij Ziggo terecht voor F1, zo meldt Formule1.

Ziggo laat weten: ‘Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender. Wij hebben dan 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden! In die jaren zijn de tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid dat het voor ons helaas niet mogelijk was om Formule 1 te behouden.’ Het schijnt dat NENT zo’n 25 miljoen euro moest dokken voor de uitzendrechten van de F1. Voor andere landen hadden ze de rechten al in handen.

Waar kan ik nu F1 kijken?

F1 biedt sowieso zelf F1TV aan. Via de browser of de app kun je via een abonnementje van 26,99 euro per jaar de races volgen. Voor totaal 64,99 euro per jaar kun je ook de trainingen en kwalificaties kijken. Deze dienst was altijd vrij brak, maar tegenwoordig werkt het best aardig. Tegenwoordig kun je dit zowel via de app als via de browser Chromecasten naar je smart-televisie.

Waarschijnlijk komt de nieuwe rechtenhouder NENT met een Nederlandse versie van hun streamingdienst ‘Viaplay’, waar je dan ook terechtkunt voor F1. Naar verwachting gaan (een deel van) de Nederlandse presentatoren dan mee. Er gaan geruchten dat F1TV stopt in Nederland als Viaplay komt, dit zou het Finse bedrijf in de deal bedongen hebben. Nog eventjes afwachten, dus.

Reacties

 • Erich heeft op 18 mei 2021 geschreven:

  Chromecast werk sinds nieuwe release wel ( ios / android )

  • Mattijn Nederend heeft op 18 mei 2021 geschreven:

   Je hebt gelijk, we passen het aan!

   • Erich heeft op 18 mei 2021 geschreven:

    cool

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)