Het F1-seizoen is weer voorbij, over naar de orde van de dag: hoe ziet het startveld er volgend jaar uit? Het gonsde al enige tijd door de wandelgangen dat Renault binnen afzienbare tijd niet langer teameigenaar zou zijn en enkel nog motoren zou blijven leveren. Vandaag werd inderdaad officieel aangekondigd dat Renault zich terugtrekt. De nieuwe eigenaar van het team: Group Lotus, samen met het Luxemburgse Genii Capital.

Kijk, het Lotus-team dat je al van afgelopen seizoen kent, is eigenlijk niet van Lotus, maar van een Maleisische onderneming die de naam mag gebruiken. Volgend jaar verschijnen zij nog altijd als Team Lotus aan de start, vandaar dat de Britten nu met nadruk aankondigen dat ‘Lotus, de fabrikant’ terug is in de F1. De motoren blijft Renault overigens leveren, waarmee een historische samenwerking uit de jaren ’80 wordt voortgezet. De naam van het team is dan ook Lotus Renault GP.

Uiteraard betekent dit dat we veel F1-technologieën gaan terugzien in de straatauto’s van Lotus, zo meent het merk. Als voorbeeld noemen ze hybrideaandrijving en KERS (remenergie terugwinnen). Wij gingen eerder voor extreem hoogtoerige V8-motoren en lekkere koolstofvezel spoilers, maar dat zal wel aan ons liggen. Lotus, welkom terug!

Reacties

Meer van TopGear