Het Formule 1-avontuur van Daniel Ricciardo zit er nog niet op. De grappenmaker uit Australië deed zijn exit uit de F1 eerst af als een jaar er tussenuit om in 2024 weer terug te komen bij een topteam. Nu meldt Helmut Marko aan de Duitse tak van Sky Sports dat Ricciardo volgend jaar een rol krijgt binnen Red Bull Racing.

De 33-jarige Ricciardo komt volgens Marko terug bij Red Bull, als reservecoureur. Daarmee zal hij simulator-werk doen en ook wat tests in vrije trainingen afwerken. Red Bull staat ook bekend om hun F1-stunts buiten het circuit, waar Ricciardo nu ook een rol in zal gaan spelen. Daardoor wordt Ricciardo een soort ambassadeur voor Red Bull zoals David Coulthard dat nu ook is.

De F1-carrière van Ricciardo

Ricciardo kwam in 2011 in de Formule 1. Hij was toen ook al onderdeel van de Red Bull-familie. Als Toro Rosso-talent werd Ricciardo een jaartje gestald bij HRT F1-team. Aan het einde van 2011 kwam er een plaatsje vrij voor Ricciardo bij Toro Rosso. Precies op tijd, want HRT ging aan het einde van 2012 failliet. De overstap naar het hoofdteam van Red Bull kwam in 2014.

Daar maakte hij het direct viervoudig kampioen Vettel moeilijk met dezelfde auto. Ricciardo werd daardoor al gauw neergezet als toekomstig wereldkampioen. Dat kwam echter nooit uit. Een dominante Mercedes en ene Max Verstappen als teamgenoot zorgde er mede voor dat Ricciardo nooit echt dichtbij een titel kwam. Via uitstapjes bij Renault en McLaren komt Ricciardo nu dus weer thuis. Dat wordt weer lachen!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie