De discussies hoe je Kubica nu in hemelsnaam uitspreekt, zijn binnenkort voorbij (het is Koe Bietsa, trouwens). Onder F1-fans tenminste. Want de Poolse coureur Robert Kubica stapt, één jaar na zijn comeback, weer uit de F1.

Robert Kubica crashte in 2010 in een rallyauto, waarbij zijn onderarm en hand beschadigden. Iedereen dacht dat zijn F1-carrière klaar was, maar in 2017 mocht hij plaatsnemen in de F1-auto van Williams, waar hij verschillende tests onderging.

Door zijn prestaties werd hij aangewezen als testcoureur in 2018. Een jaar later was het dan zover: hij mocht als teamgenoot van Russell aan de slag als coureur voor Williams. Robert Kubica scoorde tot dusver het enige punt voor Williams tijdens de Grand Prix van Duitsland. Russell scoorde nog niets.

Kubica zelf geeft aan dat hij het naar zijn zin had bij het Williams F1-team. ‘Ik wil graag het team bedanken voor de afgelopen twee seizoen en dat ze ervoor gezorgd hebben dat ik mijn comeback kon maken in de Formule 1. Ik heb er erg van genoten, maar het wordt tijd dat ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.

Claire Williams ziet Kubica als een belangrijke factor in het team. ‘Ik wil Robert graag bedanken voor zijn harde werk. We respecteren zijn besluit om te stoppen aan het einde van dit seizoen.’ Het lijkt vrij duidelijk wie de lege plek van Robert Kubica zal opvullen. De jonge Canadees Nicholas Latifi reed dit jaar al mee als reservecoureur.

De 34-jarige Poolse coureur is onlangs benaderd door Audi om te gaan rijden in het DTM. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat Audi bekendmaakt dat Kubica voor ze zal gaan rijden, gokken wij. Misschien als teamgenoot van Nederlander Robin Frijns?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)