Sir Frank Williams is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij is met in totaal 50 jaar de langstzittende teambaas in de Formule 1 ooit. Hij stond aan het hoofd van twee teams Met Williams won Sir Frank zeven coureurstitels en negen constructeurskampioenschappen won.

Zijn team – die gerund werd door dochter Claire – werd eerder dit jaar verkocht aan investeringsmaatschappij Dorilton Capital. In 1986 liep Sir Frank Williams een dwarslaesie op bij een auto-ongeluk. In 2012 stapte hij al uit het bestuur van Williams en gaf het stokje door aan Claire. Hij hield wel vast aan de titel teambaas tot de verkoop.

‘Met grote verdriet kan het team namens de familie Williams het overlijden bevestigen van Sir Frank Williams CBE, oprichter en voormalig teambaas van Williams Racing, op 79-jarige leeftijd. Na te zijn opgenomen in het ziekenhuis op vrijdag, is Sir Frank vanmorgen vredig ingeslapen, omringd door zijn familie’, meldt Williams in een bericht.

F1-baas Stefano Domenicali zegt: ‘Hij was een echte gigant van onze sport die de moeilijkste uitdagingen in het leven overwon en elke dag vocht om te winnen op en naast de baan. We hebben een zeer geliefd en gerespecteerd lid van de F1-familie verloren en hij zal enorm worden gemist.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie