F1-fans hebben nog nooit zo lang moeten wachten op de start van een F1-seizoen. De reden daarvoor, hoeven we niet uit te leggen. Dit weekend gaat het F1-seizoen van 2020 eindelijk van start in Oostenrijk. De Red Bull Ring is de gastheer voor de eerste twee GP’s. En nog voordat het seizoen gestart is, veranderen twee teams van livery. De eerste was Williams, die ex-sponsor Rokit van de koets poetste. De tweede is Mercedes F1, die een nieuw ontwerp toont tegen discriminatie. ‘De afgelopen vijf weken scheen de Black Lives Matter-beweging een zoeklicht op hoe erg we nieuwe maatregelen en actie nog hebben in het gevecht tegen racisme en alle vormen van discriminatie’, zegt Mercedes F1. De de halo van beide auto’s staat nu ‘End Racism’ en op de spiegels staat de hashtag #WeRaceAsOne. Daarbij gaat het team zich inzetten om meer diversiteit in het personeelsbestand te krijgen. Dus meer vrouwen en meer etnische minderheden.

We Race As One

Veel teams plakken dit weekend een regenboog op de halo van hun auto. Dit is onderdeel van het #WeRaceAsOne-initiatief. De regenboog is ook een protest tegen racisme en discriminatie. McLaren en Williams lieten de regenboog op de halo al zien.

Rokit weg bij Williams

Williams is druk bezig met een herstructurering om het team te redden van financiële ondergang. Een van de stappen hiervan is het lozen van hoofdsponsor Rokit. Het niet opletten tijdens economie komt ons nu duur te staan, want we snappen niet hoe het dumpen van een sponsor geld oplevert, maar goed. Williams F1 presenteerde vorige week het nieuwe ontwerp van de F1-auto.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)