De F1-testdagen zijn in volle gang. Tijdens deze voorbereiding op het seizoen mogen teams drie dagen oefenen met één auto. Verschillende coureurs vinden dit te weinig. George Russell zegt dat er eigenlijk getest moet worden met twee auto’s. Fernando Alonso is het hiermee eens. TopGear vraagt aan Pierre Gasly wat er zou gebeuren als er helemaal geen F1-testdagen zouden zijn.

‘Dat zou een interessant ding kunnen zijn om uit te proberen. Sommige coureurs zouden al hun nek breken voordat het seizoen begint. Maar nee, ik ben het eens met George. Ik zag wat hij erover zei en dat is wat ik dacht, zeker sinds het terugbrengen van de tests naar drie dagen. Je hebt uiteindelijk maar anderhalve dag. De helft van die dagen zijn voor aerodynamica met rekken, dus als coureur kun je niet echt pushen’, zegt Gasly.

Voor Gasly zijn de testdagen extra waardevol. Hij ging van AlphaTauri naar Alpine. Daardoor is hij nog niet bekend met de nieuwe auto, het ingewikkelde stuur, de namen van zijn monteurs en het wachtwoord van zijn e-mail. ‘De auto ziet er vrijwel hetzelfde uit met andere kleuren van de buitenkant, maar van binnen is het een enorme verandering’, zegt Gasly.

Waarom zijn er minder testdagen?

De F1 heeft het aantal dagen om te testen gereduceerd zodat het minder duur zou zijn voor de teams. Daarnaast is het voor fans leuker wanneer teams nog niet helemaal voorbereid zijn. Misschien zou het rijden met één auto per coureur (dus twee auto’s in totaal) een betere manier zijn om iedereen voor te bereiden, zonder een fortuin uit te geven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear