Nederlanders houden ervan om te zeuren over het weer en als we mensen op Instagram en Twitter mogen geloven, regent het hier letterlijk altijd. Maar er is één moment wanneer de inwoners van ons kikkerlandje gezamenlijk de regen toejuichen: bij een F1-weekend. En het is weer zo ver. De weersverwachting voor de GP van Italië laat regen zien. Krijgen we net zo’n waterballet als in Duitsland?

Verwacht wordt dat op vrijdag de meeste regen valt. Op zaterdag lijkt het vooralsnog mee te vallen. Het kan voor een bijzondere kwalificatie zorgen: durven de teams te kwalificeren op slicks of gaan ze op safe en kiezen ze voor inters of zelfs full wets? Zondag regent het voornamelijk in de ochtend waarbij het in de middag wat opklaart. Mochten deze weersvoorspellingen niet uitkomen, geef dan BBC de schuld.

In 2017 zorgde hevige regenval al voor een spektakel tijdens de kwalificatie. Geloof het of niet, maar toen reed Lance Stroll in de Williams naar P4, wat later P2 werd wegens gridstraffen voor Verstappen en Ricciardo in de Red Bulls. Kan Kubica dit kunstje zaterdag nog eens overdoen? Helaas bleef het twee jaar geleden op de zondag droog, maar daar kan dit jaar verandering in komen. Toen finishten beide auto’s van Williams in de top tien: Stroll P7 en Massa P8.

Regen in Monza

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear