Wie het snelste team is achter Mercedes en Red Bull is nog lastig om te zeggen. McLaren had vorig jaar nog een mooie eindsprint om die derde plek te pakken. Toen reden ze nog met een Renault-motor. Nu is het weer McLaren-Mercedes en dat klinkt gewoon een stuk sneller. Het team zag er gelijk vanaf de eerste meters al goed uit. Ricciardo is nieuw in het team, maar hij perst gewoon makkelijk die rondetijd eruit. Norris begint aan zijn derde jaar bij het team en zag er ook prima uit. Dit is absoluut een team om rekening mee te houden.

Maar zoals gezegd gaat het een spannende strijd worden in de middenmoot. Een team als Aston Martin zou ook niet misstaan als derde. Maar de rondetijden in deze testen leken nergens op. Maar ik denk dat zij wel echt een eigen programma aan het afwerken waren. Daar kunnen we dus nog meer van gaan zien. Alpha Tauri was erg indrukwekkend in deze drie dagen. Ik denk dat die voor een hoop verrassingen gaan zorgen dit jaar. Dat kan natuurlijk met Gasly, maar ook Yuki the Rookie heeft echt een zware rechtervoet. Hij lijkt geen angst te kennen. Bij Japanse coureurs is het vaak alles of niets. Op een gegeven moment spinde hij, ging hij naar binnen om nieuwe banden te halen en reed daarna alsnog de snelste tijd.

En waar staat Ferrari?

Ik heb er ook serieus moeite mee om Ferrari nu ergens te plaatsen. Af en toe zag je ze even naar voren komen en zag het er solide uit. Maar er zit niet echt gang in. Ik ben bang dat ze te veel aandacht hebben besteed aan de motor, wat ze ook moesten doen. Aerodynamisch gezien lijken ze het echter nog niet helemaal op de rit te hebben. Ik zie ze niet meedoen om de knikkers vooraan in het veld, maar in de middenmoot gaan ze het ook zwaar krijgen.

Uiteindelijk kunnen we nog weinig opmaken uit de lijst met snelste rondetijden. Ik ga ervan uit dat de top vijf teams wel willen weten wat er qua prestaties uit de auto te halen valt. Over het algemeen verwacht ik dat er niet heel veel zal wijzigen in de top vijf. Ik hoop dat Red Bull erbovenop, en misschien zelfs iets ervoor, kan zitten bij Mercedes. Laten we in ieder geval dit seizoen hopen op een spannende titelstrijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)