De eindbazen van de Formule 1 zien een GP van Nederland wel zitten. Maar dan wel met een stratencircuit. Uiteraard doen we graag een aantal suggesties. Dit zijn vijf stratencircuits voor Formule 1 in Nederland.

01: Stratencircuit Rotterdam

Een soort Rotterdam City Racing, maar dan met F1-auto’s. Oh, wacht. Nou: gewoon Rotterdam City Racing maar dan officieel van Formule 1. Als Verstappen belooft zijn auto dit keer wel heel te houden. Een eerste plek tijdens de GP van Nederland. Daar droom jij toch ook van?

02: Stratencircuit Amsterdam

De film The Hitman’s Bodyguard bewijst dat je prima kunt scheuren op de grachten van Amsterdam. En wat is er nu kenmerkender voor Amsterdam dan het centraal station en de rosse buurt? Zie het als cultuursnuiven, maar dan met gillende V6-motoren.

03: Stratencircuit Lekdijk

Pure overlevingsdrang. Dat moet de grootste motivatie zijn voor de coureurs. En wat motiveert meer dan een val naar beneden van een paar meter. Bovendien meldde RTL Nieuws vorige jaar dat er de afgelopen zes jaar slechts twee fietsen gestolen waren langs de Lekdijk tussen Schoonhoven en Jaarsveld. Dus je kunt gewoon op de fiets komen. De pitsstop vindt plaats op het pondje waarmee de coureurs elke ronde moeten overvaren. Oh, en de teams mogen hun eigen pondje meenemen en opvoeren. Hieraan zijn geen limieten.

04: Stratencircuit Het Groene Hart

Woerden is de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Bovendien vestigde de RWB-importeur zich daar en ook de befaamde Den Oudsten-bussen komen daar vandaan. In Woerden ligt een heerlijk stukje asfalt waar zelfs al curbstones en chicanes liggen. En langs de route ligt een Jumbo (de sponsor van Max Verstappen), dus de supermarkt wil vast wel een financiële bijdrage leveren. In het midden van de weg moeten barrières de tegemoetkomende coureurs uit elkaar houden.

05: Stratencircuit Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland. Met drijvende tribunes heb je alle ruimte voor toeschouwers. Bovendien liggen de grindbakken (oké, zandbakken) al langs het hele eiland. En koolstofvezel roest toch niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)