Gedurende de zeroes pakken Schumacher en Ferrari kampioenschap na kampioenschap. De eerste die écht aan de stoelpoten van Schumachers imperium kan zagen, is Juan Pablo Montoya, die in 2001 instapt. Uiteindelijk kan de temperamentvolle Colombiaan geen vuist maken en verlaat de F1 na zes jaar. Nu gaat zoon Sebastian Montoya op jacht naar het kampioenschap.

De 17-jarige Montoya rijdt al onder de Red Bull-vlag. Nu is hij officieel ingelijfd bij het juniorenteam van Red Bull Racing. Toezichthouder met ijzeren hand, Helmut Marko, kent de Montoya-familie goed. In 1997 rijdt Juan Pablo in de F3000 – de F2 van die tijd – voor het team RSM Marko, en die teamnaam is geen toeval. Nu krijgt Marko het gezag over Sebastian Montoya, die maar één doel voor ogen heeft.

Het doel van Sebastian Montoya

‘Het afgelopen jaar ben ik deel gaan uitmaken van het merk en nu gaan we samenwerken voor het ultieme doel: de Formule 1’, zegt Sebastian Montoya. Vooralsnog gaat Montoya meedoen aan de regionale Formule-klasse in het Midden-Oosten, maar dat is nog niet zeker. Tegenover Auto, Motor und Sport vertelt Helmut Marko dat Montoya een zitje krijgt in de F3. Dat nieuws moet nog bevestigd worden.

De 17-jarige Montoya komt in 2020 en 2021 uit in de Italiaanse F4. Daarna maakt hij de overstap naar de Formula Regional Asian Championship en het Europese equivalent. Ook rijdt hij mee in de 12 uur van Sebring waarin hij zijn auto onder andere deelt met zijn vader Juan Pablo. Als invaller rijdt Sebastian Montoya afgelopen jaar mee tijdens de F3-races op Zandvoort waar hij als achtste eindigt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear