Als deze trend zich doorzet, is het personeelstekort bij de politie binnen een mum van tijd opgelost. De game Police Simulator: Patrol Officers blijkt een gigantische hit te zijn. Mensen blijken dol te zijn op het uitvoeren van arrestaties, uitschrijven van boetes en boeven achtervolgen. Alleen of iedereen het spel helemaal serieus speelt, dat vragen we ons af.

Gamedienst Steam maakte bekend welke nieuwe releases er in november van 2022 het vaakst download zijn. Tussen grote releases als Crysis 2 Remastered, Sonic Frontiere en de pc-versie van Spider-Man Miles Morales staat de simulatiegame. De politie simulator-game vinden we terug op plek zestien. In een maand tijd kreeg de game al ruim 8.500 recensies waarvan bijna 5.400 reviews erg positief zijn.

Wat doe je in de politie simulator?

In Police Simulator: Patrol Officers ben je een agent in de fictieve Amerikaanse stad Brighton. Je begint als broekie binnen het politiekorps. Daardoor moet je in de beginfase je strepen verdienen door parkeerboetes uit te schrijven en andere kleinschalige opdrachten uit te voeren. Na wat ervaring krijg je grotere klussen zoals het oprollen van drugsbendes.

Een deel van de spelers waardeert de game duidelijk voor wat het is. Ze vermaken zich met zaken als parkeerboetes uitschrijven en mensen arresteren. Het spel schijnt best realistisch te zijn op sommige vlakken, zo meent een reviewer die claimt zelf politieagent te zijn. Wel is het spel een stuk minder gepolijst dan de grotere releases.

Het spel is vooral leuk om te geinen

Maar andere spelers waarderen de game meer omdat je de vrijheid hebt om gekke dingen te doen. Een review met een positief duimpje zegt: ‘grensoverschrijdend politiegeweld gepleegd’. Een andere speler geeft een positieve review en schrijft: ‘Minder dan twee minuten in mijn eerste dienst arresteerde ik een onschuldig persoon voor drugs en ik gooide hem in de gevangenis.

Een andere reviewer vertelt hoe hij de slachtoffers van een bankoverval met de tazer heeft beschoten en hoe hij ze in de cel gooide. Hij gaf het spel tien van tien. Wij kennen de game vooral van de onderstaande video. Hierin speelt Josh van Let’s Game It Out het spel met als doel om pure chaos te veroorzaken. En dat lukt heel aardig.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear