Blijkbaar had je je collectie Pokémon-kaarten beter niet aan je neefje van acht kunnen geven. De duurste kaart met Pikachu erop schijnt 6 miljoen dollar waard te zijn. Naast de plaatjes met Pokémons en voetballers kun je binnenkort sparen voor kaarten waar auto’s op afgebeeld zijn. Deze zijn helaas virtueel, maar kunnen je wel toegang bieden tot coole prijzen, zoals autosportevenementen en rijdagen.

Volgens de oprichter van CarFT, Morgan Pezzo, moet het plezier van auto’s naar een zo groot mogelijk publiek brengen. Tal van liefhebbers hebben niet de kans om een dagje in een single seater op het circuit door te brengen. Daar wil het team van Pezzo verandering in brengen door CarFT te lanceren: een app waarin je plaatjes van auto’s verzameld en verhandeld. Daarbij krijgen ‘de beste spelers, de beste beloningen’, volgens de makers.

Het idee van CarFT

Pezzo vertelt hoe hij op het idee van CarFT gekomen is: ‘Ik was wat racespellen aan het spelen met mijn neef Laurent en we zeiden ”waarom investeren we tijd en geld in deze spellen en hebben we niets meer dan plezier?” […] Waarom zijn er geen echte prijzen, zoals merchandise of ervaringen die met geld niet te betalen zijn in de wereld van auto’s?’

De game is in de basis gratis, maar je kunt zoveel geld uitgeven als je wilt aan speciale pakketten en extra kaarten. Zo’n pakket kost je vijf euro. Koop je iedere maand een jaar lang een pakketje, dan ben je aan het einde van het jaar ongeveer een game voor je console kwijt. Daarom overweegt het team achter CarFT om een abonnementsvorm op te zetten.

Klinkt nog steeds alsof je portemonnee een stuk lichter van deze game wordt, maar vergeet niet dat je kans maakt op coole prijzen, als een gratis circuitdag, kaartjes voor een evenement en merchandise van automerken. In de komende lente moet de game gelanceerd worden. Beschouw ons als geïntrigeerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)