Met digitale bleek zijn alle gelekte beelden van GTA 6 inmiddels vakkundig van het internet geschrobd. De vermeende hacker zit in jeugddetentie en de storm lijkt te zijn gaan liggen. Toch zijn de fans van de gameserie nog lang niet uitgepraat. Op Reddit en GTA-fora zijn ze het in ieder geval redelijk eens over de grootte van de kaart van GTA 6. Die zou twee keer zo groot worden als die van GTA 5.

Gelukkig – want er moet nog wel iets overblijven als verrassing – zijn er geen directe beelden gelekt van de kaart van GTA 6. Wel waren er coördinaten te zien in de beelden. Door de coördinaten te vergelijken, konden de fans zien hoe groot de nieuwe kaart minimaal moest worden. Hieronder zie je een vergelijking van de uiterste coördinaten en de kaart van GTA 5.

De kaart van GTA 6 is Vice City, maar dan groter

Voor wie het nog niet had meegekregen: GTA 6 speelt zich af in het fictieve Vice City. Aangezien de makers waarschijnlijk ook stukken snelweg en wat buitengebieden willen inbouwen, zullen er mogelijk wat andere steden bij betrokken worden. Vice City zal dus een groot deel van de kaart beslaan, maar wellicht zijn er nog wat omringende dorpen en steden aanwezig.

Daarnaast lijkt het erop dat GTA 6 zich afspeelt in de moderne tijd. Dat betekent – wat ons betreft – dat er een hoop toffe auto’s zullen zijn om te modificeren en om de kaart naar hartenlust te ontdekken. Helaas is het nog altijd niet bekend wanneer het spel uitkomt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear