Na maanden van speculatie, easter eggs en Wie is de mol-achtige theorieën zijn afgelopen weekend de eerste beelden van GTA 6 gelekt. Een hacker kreeg het voor elkaar om de beelden te bemachtigen. Een vies geurtje heeft dit nieuws dus eigenlijk wel, omdat de hacker losgeld vraagt bij Rockstar Games. Dit kan ervoor zorgen dat de release van de game vertraagt wordt, maar de beelden kunnen we wel alvast analyseren.

De 90 video’s die vrij kwamen, geven een beeld van het vroege stadium waarin GTA 6 verkeert. De eerste beelden van de game laten zien dat de physics min of meer hetzelfde zijn als in GTA V. Ook gelijk aan de vorige game is de variatie aan hoofdpersonen. In verschillende beelden is de hoofdpersoon vrouwelijk (genaamd Lucia), in andere beelden mannelijk (genaamd Jason).

Terug naar Vice City en San Andreas

Voor de die-hard fans van de GTA-reeks is er goed nieuws. De langverwachte droom om terug te keren naar Vice City lijkt uit te komen. Op de beelden zien we het ziekenhuis uit Vice City. Ook is er in een video een Vice City-stadsteken te zien. Op een screenshot van de plattegrond in de game lijkt ook het vliegveld uit de Miami-omgeving zichtbaar.

Het lijkt er verder op dat het verhaal zich afspeelt in de moderne tijd. Lang was de verwachting dat we terug zouden gaan naar de eighties, maar dat lijkt niet te kloppen. Er zijn ook aanwijzingen naar GTA San Andreas-adopties. Zo is er een beeldopname van Broffles Waffles, een restaurant uit de San Andreas-game. Zo lijkt het erop dat GTA 6 een feest der herkenning zal zijn in een nieuw jasje. Op deze Reddit-pagina vind je de beelden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear