De nieuwste GTA (die inmiddels bijna tien jaar oud is) werd het snelst verkopende entertainmentproduct ooit. Nee, niet de snelst verkopende game (of nou, ja per definitie dus ook, maar dat is niet de nadruk die we proberen te leggen), maar entertainmentproduct. Gedurende de eerste drie dagen heeft het een slordige miljard dollar binnengehaald. En de game verkoopt anno 2022 nog steeds uitstekend.

Dus wanneer de uitgever, Take Two Interactive, verklaart dat het volgende deel in de reeks opnieuw een mijlpaal zal zijn, moet je goed opletten. Zoals automerken dat ook doen, zullen ze het nieuwste ding altijd aanprijzen als ‘het beste ooit’. En ook de makers van GTA zeggen dat ‘onze nieuwe game beter zal zijn dan onze vorige’.

Tijdens een gesprek over de financiële resultaten merkte Take Two-baas Strauss Zelnick op hoe de aanhoudende verkoop van GTA V ‘sterk bleef’. Sterker nog, ze hebben sinds 2013 bijna 170 miljoen exemplaren verkocht. Dat is tien keer meer dan er mensen in Nederland zijn.

‘Met de ontwikkeling van het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie goed onderweg, is het Rockstar Games-team vastbesloten om opnieuw creatieve maatstaven te zetten voor de serie, onze industrie en voor alle entertainment, net zoals het label dat heeft gedaan met elk van hun releases in de frontlinie’, voegde hij eraan toe.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear