Elke zin die eindigt ‘maar dan met Lego’, is wat ons betreft al een goed idee. Dus meer dan ‘Forza Horizon, maar dan met Lego’ hoef je eigenlijk ook niet te zeggen. En dat is in grote lijnen ook wat Lego 2K Drive is. Dat, plus een beetje Mario Kart én zelfs een heel klein beetje Grand Theft Auto, omdat je naar hartenlust nietsvermoedende Lego-poppetjes kunt neermaaien.

Lego 2K Drive is een racegame waarin je vrij kunt rondrijden in een open wereld. En het is niet zo dat je zoals bij het spel Micro Machines rijdt in een grote-mensenwereld. Alles is ongeveer het formaat van Lego, op wat losse voorwerpen na. Je wordt spontaan blij van de kleurrijke en afwisselende omgeving. Overigens voelt de boel dan weer niet zo groots aan als bij Horizon of The Crew. Je kunt niet uren doelloos rondrijden en genieten van eindeloze vergezichten.

Zoals bij andere open-wereldgames is de kaart bezaaid met uitdagingen en met races. Net als… ach, je snapt het wel. Zo kun je door een poortje rijden om de verste sprong te maken of een spontane time trial doen. Op het asfalt verandert je auto automatisch in een raceauto, op het onverharde automatisch in je offroader en op het water bestuur je direct een boot.

Is het rijden in Lego 2K Drive vermakelijk?

Dit soort arcade-racers willen de plank nog weleens misslaan qua wegligging, maar de auto’s in Lego 2K Drive zijn leuk en vooral voorspelbaar om te besturen. De races zijn niet zo makkelijk als we hadden gedacht. We kregen eerst de indruk dat het misschien een iets te kinderlijk spel zou zijn, maar ze lijken een ‘leuk voor alle leeftijden’-moeilijkheid te hebben gevonden.

Het enige vreemde is dat de schouderknop tevens ook de driftknop is. Stuur je niet, dan is het je rem, maar stuur je wel, dan gaat de auto driften. Dit voelt wat onwennig. Bovendien is het soms wat irritant, want als je naar een object wilt rijden en wilt remmen, dan drift je er nog weleens langs.

En het bouwen?

Dit is waar het – wat ons betreft- echt om draait. Er is een aantal kant-en-klare Lego-modellen in het spel, maar beter pas je je eigen creativiteit toe. Met ruim 1.000 Lego-blokjes kun je de coolste of de gekste voertuigen bouwen. Met de knuppeltjes op de PlayStation of Xbox is dit wel een tijdrovend klusje, maar het geeft veel voldoening als je daarna in je creatie mag rijden.

Vergeet hierbij niet eerst goed te kijken wat de voor- en achterkant is van de auto. Zo was onze supercar ineens een voorwielaandrijver met de motor voorin. Kleinigheidjes. Gaaf is dat de wegligging van de auto’s ook echt verandert bij het toevoegen van blokjes. Een zware auto zal zich anders gedragen dan een bodemplaat met een stoel en vier wielen.

Dus, is Lego 2K Drive tof genoeg?

Het spel spreekt misschien meer de Lego- en Mario Kart-liefhebber aan dan de autoliefhebber. Het racen zelf is minder vermakelijk dan bij (laatste keer, beloofd) Horizon, maar je kunt jezelf uren verliezen in het bouwen van auto’s. Daarbij zit er een online-functie in het spel (én een splitscreen), dus je bent er heus wel wat uren zoet mee. En het hele gezin kan het spelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear