We hebben nu al zin in het jaar 2056*, dat is ongeveer het jaar waarin we verwachten dat GTA 6 uitkomt. Het goede nieuws is dat Rockstar dit jaar na heel (héél) lang zwijgen eindelijk aankondigde zowaar bezig te zijn met het zesde deel in de serie, maar sindsdien droogde de informatiestroom weer op. Gisteren liet de ontwikkelaar echter weer een klein beetje info vallen – heel zeldzaam. Ze noemen de nieuwe game in een update voor GTA Online en Red Dead Online.

Over Red Dead zeggen ze: ‘De afgelopen jaren hebben we gestaag meer middelen voor ontwikkeling verplaatst naar het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie – we begrijpen meer dan ooit de noodzaak om de verwachtingen van spelers te overtreffen en om dit volgende deel zo goed mogelijk te laten zijn – en als gevolg daarvan zijn we bezig met het aanbrengen van enkele wijzigingen in de manier waarop we Red Dead Online ondersteunen.’

Inhoudelijk dus weinig info, maar het komt erop neer dat de focus steeds minder komt te liggen op het westernspel. En dat Rockstar inmiddels openlijk durft te praten over de nieuwe GTA. Fijn voor ze. Het goede nieuws voor de fans is dat de ontwikkelaar onze verwachtingen wil overtreffen, wat voor de hand liggend maar wel goed nieuws is voor fans van de spelreeks. Geen makkelijke opgave, want die verwachtingen liggen al torenhoog.

Updates voor GTA Online komen er wel

Beetje lullig voor Red Dead, maar Rockstar maakt wel gelijk duidelijk wie het favoriete kindje is. Melkkoe GTA Online krijgt de komende tijd weer een verse update met nieuwe missies voor de diverse bedrijven die je kunt runnen in de online wereld.

Ook schroeven ze de kracht van de raketten van de Oppressor MkII een beetje terug. Wie Online speelt, snap direct waarom dit goed nieuws is. Spelers kunnen ook makkelijker geld verdienen in de online wereld. Zo hopen ze bij Rockstar de spelers nog een tijdje zoet (en betalend) te houden tot de nieuwe GTA verschijnt.

*Update: Voor alle bezorgde lezers, dit was dus een grapje. Doen we weleens, vinden we leuk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear