We willen niet opscheppen, maar pas lieten we tijdens een potje GTA Online de controller vallen op onze tenen. De pijn straalde uit naar rechts, wat het oosten is. In het oosten van Amerika ligt Miami, dus wat ons betreft is het bevestigd dat GTA 6 zich afspeelt in Vice City. Voor de mensen die nog niet overtuigd zijn, hebben we nog een gerucht.

Even voordat we beginnen: tot nu toe is er nog nooit een gerucht bevestigd en we zien dit soort onzinnigheid als niets anders dan voorpret. Ook vinden we het leuk om een klein archief op te bouwen met geruchten zodat we ze kunnen checken als GTA 6 eindelijk uitkomt, ergens in 2029.

Een kleine recap van wat er aan de hand is. In november van vorig kwam Grand Theft Auto The Trilogy: The Definitive Edition uit. Hierbij hadden de makers de game iets opgepoetst zodat fans nog een keertje konden betalen voor een game die ze al grijs hadden gedraaid.

Screenshots van GTA 6 in de Lil’ Probe’Inn

In San Andreas heb je langs de weg in de buurt van wat in het echt Area 51 moet zijn een motel met de naam Lil’ Probe’Inn. Als je daar in het spel naar binnen gaat, zie je foto’s van UFO’s hangen. Op één van de foto’s zie je een huis met een oprit en een kleine UFO in de bovenhoek.

De fans concludeerden in november al dat dit huis nergens te vinden is in een van de GTA-games, dus het moest wel een screenshot zijn van GTA 6. Nu bevestigt iemand op Twitter dat het hier inderdaad gaat om een screenshot van de nieuwe GTA 6. Zijn bron? Die noemt hij lekker niet.

Waarom je aan de echtheid moet twijfelen

De tweet luidt: ‘Na een paar maanden heb ik bevestigd gekregen dat dit een afbeelding is van de volgende titel in de Grand Theft Auto-serie.’ Hij gaat verder: ‘De locatie in-game is mogelijk geïnspireerd door een Amerikaanse voorstad in de buurt van Hollywood, Florida.’

Hollywood in Florida dus, niet te verwarren met het bekende Hollywood in Californië. En die stad ligt net ten noorden van… jawel, Miami. Hoe dan ook, zelfs áls het een screenshot van GTA 6 zou zijn, dan zouden we precies niets wijzer worden van een foto van een huis. Nou, dit bericht gaat ons archief in – over tien jaar checken we of het klopte.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear