De meeste simulatiegames ken je, maar wist je dat er ook spellen zijn als Lawn Mowing Simulator, Powerwash Simulator en Autobahn Police Simulator bestaan? We missen alleen nog Car Journalist Simulator. In de lijst ‘games waarin je na werktijd verder kunt werken’ staat ook taxichauffeur. Binnenkort mag je voor nop werken met Taxi Life: A City Driving Simulator.

In deze nieuwe game ben je niet alleen taxichauffeur maar ook de manager van een taxibedrijf. Als baas van je eigen organisatie neem je andere chauffeurs aan, koop je nieuwe auto’s en pimp je de taxi’s met bijvoorbeeld neon-lichten. Dit doe je in Barcelona. Makers Nacon en Simteract hebben 460 kilometer van de Spaanse stad op ware grootte nagebouwd.

De makers hebben ook tijd besteed om het spelletje een beetje realistisch te maken. De remweg wordt bijvoorbeeld langer in de regen. Daarnaast kan je reisplanning in de war worden geschopt door optochten, ongelukken of wegwerkzaamheden. Ja, het leven van een taxichauffeur gaat ook in de virtuele wereld niet over rozen.

Lekker wachten aan de laadpaal

Tot overmaat van ramp dien je zelf naar een tank- of laadstation te rijden als de auto gaat piepen. Helaas kan jouw karakter niet tijdens de laadbeurt zijn laptop erbij pakken en Taxi Life: A City Driving Simulator spelen. Taxception. De inflatie is in het gesimuleerde Barcelona is nog heftiger dan hier. Een litertje Euro 95 kost er al 8,07 euro en voor een liter diesel ben je 5,02 euro kwijt.

Daarnaast moet je goed voor je auto zorgen. Zo moet je je taxi naar een monteur brengen als er waarschuwingslampjes gaan branden of nadat je een ongeluk hebt gehad. Om representatief voor de dag te komen, kun je jouw auto’s ook door de wasstraat laten gaan. Doe je goed je werk, dan kun je zelfs een fooi krijgen.

Er zit een alle-remmen-los-modus in het taxispel

Het idee is natuurlijk dat je je klanten netjes vervoert, maar gelukkig is er ook een soort The Purge-modus waarin je geen boetes krijgt. Er is ook een precies tegenovergestelde missie waarin je geen verkeersregels mag breken. Vanaf februari 2024 kun je het taxispel kopen voor de PS5, Xbox Series X/S en de PC via Steam en Epic Games Store.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)