Cyberpunk 2077 leerde iedereen een waardevolle les over games met een grote hype: eigenlijk kan het alleen maar tegenvallen. Laten we hopen dat The Day Before de uitzondering is en dat al het uitstel met een goede reden is. De online game komt volgende maand eindelijk uit, en heeft wel iets weg van GTA Online, maar dan met zombies. Eerst komt het spel naar de pc, en daarna naar de PlayStation en Xbox.

Bij gameverkoper Steam kun je spellen op je wensenlijstje zetten, en geen enkele game staat momenteel op zoveel wensenlijstjes als The Day Before. Het spel werd in 2021 aangekondigd en moest eigenlijk al in 2022 uitkomen. Met een nieuwe trailer kondigt ontwikkelaar Fntastic aan dat het spel op 7 december 2023 uitkomt als ‘early access’. Dit is een versie die eigenlijk niet helemaal klaar is.

The Day Before is een Massively Multiplayer Online (MMO) en speel je dus met een hoop mensen tegelijk. De setting is een fictieve stad met de naam New Fortune City, maar het is niet moeilijk om elementen uit New York City te spotten. Maar je kunt ook de stadsgrenzen oversteken om met de auto wat rustigere gebieden te ontdekken.

Racen door de stad, offroaden door de modder

Als je de offroad-trailer bekijkt helemaal onderaan deze pagina, dan lijkt het erop dat de ontwikkelaars veel moeite hebben gestoken in de dynamiek en wegligging van de auto’s. De gameplay heeft zelfs iets weg van Snow Runner. Wie liever op het asfalt blijft, kan naar hartenlust door New York scheuren in een supercar. Over het modificeren van auto’s, is momenteel nog weinig bekend.

Verder is het, zoals bij veel zombiegames, de bedoeling dat je op pad gaat om zoveel mogelijk spulletjes te verzamelen zonder daarbij opgepeuzeld te worden. Ook kun je je eigen hutje in het bos bouwen, waarbij de makers schijnbaar inspiratie hebben gehaald uit Animal Crossing. Gaat de meest gewilde game op Steam van dit moment een hoop mensen blij maken? We gaan het in december zien.

Trailers van The Day Before

Reacties

 • Mike heeft op 10 november 2023 geschreven:

  Na het lezen en kijken van de trailers leek dit een vette game om op de lijst te zetten (ik had hier nog nooit van gehoord). Gelukkig heb ik de reacties gelezen en ben ik nu voorzichtig met deze game en uitgever.

  Aan de mensen hier boven:
  Thx voor het achterlaten van een reactie, ik was inderdaad van plan om deze te gaan pre-orderen.

  Reageer
 • Fiddy heeft op 9 november 2023 geschreven:

  Ben het zo mee eens met de reacties hier boven, iedereen die de game wereld een “beetje” volgt weet dat deze game op zen zachts gezegd “verdachts” is alles maar dan ook alles over deze game is zo shady uitgevoerd in het verleden dat het niet anders kan dat het flopt, de meeste mensen die betwijfelen of dit überhaupt wel tot een echte game wordt en niet worst gebruikt ter promotie van hun naam voor andere producten van ze. Dit is een slecht stukje game journalistiek en is misleidend om te zeggen dat het “gta met zombies” wordt.

  Reageer
 • Paul heeft op 7 november 2023 geschreven:

  Beste redactie, wat een matig stukje dit. Hier mist zoveel belangrijke informatie. Lees even goed de de berichten van afgelopen jaren over deze ontwikkelaar, de verbroken beloftes, de vreemde trademark ruzie, het niet toelaten van externe mensen om de game te zien of te testen, de bewezen gemanipuleerde gameplaybeelden en jatten van 99% trailers division en GTA5.
  De game komt bovendien uit in early acces (alfa) en pas meer dan 6 maanden later in beta.
  Graag reactie, want de titel is misleidend en kan mensen zomaar obv zeer incomplete informatie overhalen een pre order te doen

  Reageer
 • Archy heeft op 7 november 2023 geschreven:

  Dit komt van makers die de boel eerder al een keer op exact zelfde wijze keihard hebben opgelicht. Als je zoekt over de twee “bekendste” figuren van fntastic, dan slaat de schrik je om het hart. Weet dus goed waar je aan begint.

  Het kan deze keer zijn dat het meevalt, maar ik zou wachten tot de full release.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)