We komen net een beetje op gang met Gran Turismo 7 en we hebben alweer de volgende racegame om naar uit te kijken. Dit zijn de eerste beelden van de game Touge Attack, een racegame met veel inspiratie van de Japanse autoserie Initial D. Het draait niet alleen om het tunen van en racen in Japanse legendes uit de jaren negentig, er zou ook een sterk verhaalelement in de game zitten.

Touge Attack is al sinds 2017 in ontwikkeling als we naar de Facebook-pagina van het spel kijken, maar afgelopen weekend kwamen de makers eindelijk met een trailer. En tjonge, dat belooft wat. Onze eerste gedachte was ‘jammer dat ze echte video’s gebruiken’ – maar het blijken dus beelden te zijn uit de game.

Vooral de beelden bij het bochtige weggetje zijn onwaarschijnlijk mooi. De maker bevestigt aan TopGear dat de beelden 100 procent echt zijn. Die auto’s zijn dan weer iets minder mooi, qua graphics. We hopen dat het eindproduct ook zo prachtig is, zonder dat je er een computer bij NASA voor hoeft te lenen. Het lijkt iets te mooi om waar te zijn.

Touge Attack heeft een retro-filtertje

De game is overgoten met een soort jaren-negentig videobandsausje dat gelijk een sfeervolle indruk geeft. Liefhebbers van JDM-auto’s zullen warmlopen voor de auto’s in de game, al lijken deze nog wat ruw qua graphics. Hopelijk is de wegligging ook een beetje in orde, iets wat toch wel erg lastig blijkt in de praktijk, al helemaal voor kleinere ontwikkelaars.

Er is nog geen datum bekend

Een releasedatum van Touge Attack is nog niet bekend, maar een demo zou ‘snel’ komen. De makers laten weten dat de game ook ‘snel op Steam verschijnt’. Ook is er nog geen sprake van dat het spel naar de PlayStation of Xbox komt. Naast een verhaallijn moet er een multiplayermodus komen voor de racegame. We zijn benieuwd naar meer informatie – er zit in ieder geval een flinke bak potentie in de game.

Reacties

  • Niels heeft op 23 maart 2022 geschreven:

    You know it’s a great game when they put Mazda in the intro! 😀

    Reageer
  • DrentheDaan heeft op 16 maart 2022 geschreven:

    De intro ziet er echt suuuper dik uit! Maar de graphics, ik hoop dat dit de daadwerkelijke game is en geen video want alles zit vol met details. Als we meer van deze game gaan zien met de graphics zoals in de intro, kan het wel eens één van de betere race games worden!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)