Heb je er al weleens bij stilgestaan dat – als Rockstar dezelfde strategie blijft hanteren – je GTA 6 misschien pas op de PlayStation 7 zult spelen? De huidige GTA gaat ook al drie generaties spelcomputer mee. Met zo’n vooruitzicht snap je wel dat de ontwikkelaars hun tijd nemen om het spel te perfectioneren. Om het wachten te verzachten, hebben we een geinig gerucht voor je.

Zoals altijd beschouwen wij geruchten als onzin tot het tegendeel bewezen is. Ook dit verhaaltje komt via een willekeurige Twitter-gebruiker die iets ingefluisterd kreeg van een ‘ingewijde’. Het is wel een theorie die leuk is om even uit te pluizen, want er zitten elementen in die in het verleden verwerkt zijn als easter egg in oudere GTA-games.

Het verhaal van GTA 6 zou gaan over een tweeling

Volgens de website xFire gaat de singleplayer van GTA 6 over een tweeling uit Brazilië. Een drugskartel vermoordt hun ouders en de twee kiezen een eigen pad richting wraak: eentje gaat bij het kartel om zichzelf omhoog te werken en de baas te vermoorden. De andere gaat bij de overheid in de strijd tegen drugs. De hoofdverhaallijn speelt zich af in de moderne tijd.

GTA 6 zou zich afspelen in Carcer City en Vice City

De geruchten dat de nieuwe GTA zich afspeelt in het fictieve Miami, blijken nog altijd erg hardnekkig. Zeg je drugs en kartels, dan zeg je nu eenmaal Vice City. Maar nu wordt er ook gesproken over Carcer City – en dat is een bekende naam. In deze stad speelde de Rockstar-game Manhunt zich af. Zie deze stad als het van misdaad verzadigde afvoerputje van Amerika. Carcer betekent ook ‘gevangenis’ in het Latijn.

Naast de stad van Manhunt was deze stad ook zichtbaar in de achtergrond bij het intro van GTA San Andreas. Bij een shot van het vliegveld zie je op het aankomstenbord een vlucht uit Carcer City staan. Je zou er dus heen kunnen vliegen in het spel. Of misschien kun je de trein volgen (dat is het enige wat je moest doen, CJ!).

De referentie aan Carver City op het bord moet je zien als een geinige verwijzing van de makers naar bijna twintig jaar geleden. Het bevestigt wel dat de stad bestaat in het GTA-universum, maar de makers waren toen nog lang niet bezig met GTA 6. Er zitten trouwens meerdere verwijzingen naar de criminele stad in de afgelopen GTA-games.

Welke echte stad is Carcer City?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Liberty City is duidelijk New York, Los Santos is Los Angeles en Vice City is Miami. Volgens een nieuwssegment in GTA 3 ligt Carcer City in de buurt van Liberty City. Het fictieve Carcer City lijkt geen echte evenknie te hebben, maar de makers haalden wel inspiratie uit de Amerikaanse steden Detroit en Flint. Ooit was het een welvarende stad met een booming industrieel gebied, dat later in verval raakte waardoor de criminaliteit toenam.

Het lijkt ons niet de gezelligste plek als hoofdlocatie voor GTA, aangezien het daar een vervallen bende is vol criminaliteit, maar wie weet is het één van meerdere speelbare locaties. Als we ons geld ergens op moeten zetten, dan vermoeden we dat Carcer City (áls het er al in zit) niet veel meer dan een grote missie zal zijn in de singleplayer-modus. We denken dat GTA 6 en de online-modus zich gewoon afspeelt op één grote wereldkaart. Dat is wel zo makkelijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear