De nieuwe TopGear is weer uit! Nummer 132 alweer. Een extra bijzonder nummer, want deze maand tref je een dikke special van zestien pagina’s aan over het nieuwe tv-programma (29 mei, BBC2, 21.00 uur). Je leest onder andere hoe een en ander er achter de schermen aan toeging, welke auto’s worden getest en wie er een beetje misselijk werd.

Fraaie autotests

Verder testen we Jaguars eerste SUV, de F-Pace. Op kronkelige bergwegen ergens in Oost-Europa, maar ook op ons eigen circuit, met achter het stuur natuurlijk The Stig. Ook op een circuit, maar van een heel andere orde, is het gevecht tussen de BMW M4 GTS – met enorme achtervleugel – en de minimalistische Lotus 3-Eleven. Beide straatlegaal, beide ongelooflijk leuk. Daarnaast heeft Honda z’n NSX af – zeggen ze. Die reden we ook, je raadt al waar: op een circuit.

Chris Harris in de Porsche 718 Boxster

Chris is best fan van de Porsche Boxster. Maar de nieuwe 718 Boxster heeft vier in plaats van zes cilinders, en dat kan Harris wat minder waarderen. Vooral vanwege het geluid. En hij vindt de naam, die door dat ‘718’ erin verwijst naar een legendarische race-Porsche, ook nogal stom. Maar het draait uiteindelijk maar om één ding: stuurt ie een beetje?

Chris Evans over de Aston Martin DB11

Hij is nog niet helemaal af, maar Aston Martin is bezig met de laatste frutsels om de DB11 verkoopklaar te maken. Chris Evans mocht alvast achter het stuur gaan zitten (maar rijden, ho maar) om te kijken of ie het wat vindt. Voor z’n eigen collectie bijvoorbeeld.

Nog meer autotests

Natuurlijk: er komt nog een hele riedel autotests voorbij. De Rolls-Royce Dawn bijvoorbeeld, ’s werelds meest luxueuze cabriolet. De nieuwe Volkswagen Tiguan, knettergoed maar ook heul saai. De Mercedes-AMG S 63 Cabriolet, die eigenlijk vooral voor Amerikaanse bejaarden gemaakt is. We reden de BMW M2 Coupé op een circuit, pakten Cadillacs ATS-V Coupé (470 pk!) en deden een rondje McLaren 675LT Spider.

TopGear Magazine in je bus

Afijn, het is weer een lekker en dik nummer geworden waarvoor je vast meteen naar de winkel of je brievenbus wilt spurten. Meer info over TopGear Magazine nummer 132 vind je hier. Een abonnement afsluiten, voor jezelf of voor iemand anders? Dat doe je daar. Rest ons je veel leesplezier te wensen!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie