Het onderzoek is afgerond, de BBC heeft z'n beslissing genomen over Jeremy Clarkson. Dit is hoe de zaken er nu voor staan.

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen, heeft de BBC director-general Tony Hall een uitspraak gedaan in de zaak rondom Jeremy Clarkson, en heeft hij besloten dat de BBC het contract met JC niet zal vernieuwen wanneer het over een paar dagen afloopt.

Allereerst willen we jullie bedanken voor alle reacties en feedback tijdens deze moeilijke periode. We lezen alle mails, Facebook-reacties en tweets die binnenkomen – zelfs de meest schreeuwerige – en het spijt ons dat we jullie niet eerder op de hoogte konden houden toen het onderzoek nog aan de gang was.

Voor niemand van het TopGear-team is de afgelopen maand makkelijk geweest, en het is begrijpelijk dat velen van jullie nu denken dat het vertrek van Clarkson het einde van TopGear betekent.

Dat is niet het geval. Tony Hall haalde in zijn statement al aan dat de BBC zich gaat inspannen om TopGear TV opnieuw vorm te geven voor 2016. Natuurlijk zullen we ieder kruimeltje nieuws dat we hierover ontvangen onmiddellijk met jullie delen.

In de tussentijd blijven TopGear Magazine en TopGear.nl je onverminderd voorzien van het scherpste en lolligste autonieuws, de heetste rijtests en de meest grootse en bizarre artikelen. Op dit moment gebeurt er meer in de autowereld dan op enig punt in de recente geschiedenis, en zoals altijd blijven we hier bovenop zitten.

Jeremy Clarkson heeft een onmetelijk groot aandeel gehad in het vormen van TopGear tot wat het nu is. Hij laat een groot, gapend gat achter in ons team, en de komende maanden gaan we ons in het zweet werken om uit te zoeken hoe we hiermee om kunnen gaan om voor jou opnieuw 's werelds beste autoshow neer te zetten. En nu we het er toch over hebben: laat ons hier nog even onze waardering uitspreken voor het productieteam van TopGear TV, dat bestaat uit de meest toegewijde en getalenteerde mensen die we kennen.

Heb je ideeën, suggesties of wil je gewoon je ei kwijt? We horen graag van je, dus ga ervoor: laat iets achter in de reacties hieronder of spreek ons aan op Facebook of Twitter.

Reacties