Een hartewens van Jeremy Clarkson gaat in vervulling: eindelijk mag hij met partners in crime Hammond en May een special gaan maken in Japan. Volgende maand moet het gaan gebeuren.

Ons presentatie-trio heeft blijkbaar de smaak te pakken. De reeks van specials begon in de Verenigde Staten, gevolgd door een ijskoud avontuur op de Noordpool. Bie die laatste expeditie was het vooral James die er vooraf helemaal geen zin in had. Een paar maanden later was hij beduidend enthousiaster om mee te doen aan een safari in Botswana.

Inmiddels kunnen we vaststellen dat Top Gear werkelijk alle uithoeken van de wereld opzoekt. Vooral Clarkson is dus nieuwsgierig naar het land van de Rijzende Zon, naar eigen zeggen omdat ze er nogal wat auto’s hebben om mee te spelen. Misschien is hij wel op zoek naar dit soort buitenissige creaties. Of wil hij alles weten van het metrostelsel van Tokio, waar je ouderwets hardhandig naar binnen wordt geduwd?

In ieder geval mogen we van Hammond en Clarkson dat ze best een hapje sushi lusten, maar we vragen ons enigszins bezorgd af hoe James May tegenover dat idee staat. En hoe zal hij een vliegreis van een kleine 24 uur verteren? We zijn benieuwd, en houden je zeker op de hoogte.

Reacties