Het verduisteren van auto’s gebeurt al sinds mensenheugenis. De auto-industrie verzint telkens weer nieuwe systemen om het de struikrovers steeds moeilijker te maken. Maar zij zitten ook niet stil. Er is momenteel een nieuw apparaat ‘in de handel’ waarmee ook de met een chip beveiligde autosleutel gekopieerd kan worden. Een auto achteroverdrukken is zo een koud kunstje.
 
De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit maakt zich net als een groot aantal verhuurbedrijven en dealerorganisaties grote zorgen. Het blijkt met het nieuwe systeem kinderlijk eenvoudig de ‘beveiligde’ sleutel te kopiëren waarna de ‘potentiële’ klant na bijvoorbeeld een testrit ’s avonds gewoon even de auto komt ophalen. Zonder sporen van braak achter te laten. Aan de auto dan.
 
Dealers, verhuurbedrijven of particulieren met een Duitse auto hoeven zich (nog) geen zorgen te maken. Het apparaatje weigert volgens ingewijden dienst bij auto’s van Duitse makelij. Bij deze merken kan alleen de merkdealer een kopietje maken van de originele sleutel.

Reacties