Het lijkt wel verkiezingstijd! In stortbuien van populisme vindt elke politicus de laatste week wel ergens een strook asfalt waarvan ze vinden dat we daar al een paar jaar geleden overheen hadden kunnen rijden. Nu functioneren die stukken gewoon als bermversiering.
 
Meest bekende voorbeeld van de afgelopen dagen is de spitsstrook op de A1 bij Hoevelaken. Een slapende ambtenaar, hij zou zo maar minister kunnen zijn, had een krabbel van de Raad van State uit 2004 niet goed gelezen waardoor de miljoenen kostende asfaltbaan permanent gesloten bleef. Maar hij is sinds gister open, zo regelde minister Eurlings, na wat standjes in de kamer.
 
Ook op de A12 tussen Gouda en Utrecht ligt al jaren een baan braakliggend asfalt pal naast de dagelijkse opeenhoping van verkeer. ‘Die moet nu ook! Snel!’, roepen politici die merken dat minister Eurlings wanhopig tracht daadkracht te tonen na eigen falen, maar daarmee waarschijnlijk wel weer een keer bij Pauw & Witteman mag aanschuiven.
 
Is er nog meer ongebruikt asfalt in Nederland? Een stuk waarover je makkelijk met een auto kunt rijden, maar wat nu in gebruik is als niets? Laat het ons weten, we hebben het nodig voor ons grote Ongebruikt Asfalt Moet Gebruikt Worden-onderzoek. Hieronder posten graag, dank u!

De beste inzending belonen we met een Top Gear-pakket vol prullaria als dvd’s, coolwall-magneten, boeken en zo meer (voorbeelden zie hier).

Reacties