Elke keer als we weer met een nieuwe reeks op tv verschijnen en we met onze armen staan te zwaaien terwijl we enthousiast roepen ‘we zijn er weer’, maak ik me zorgen dat de helft van de kijkers zich af vraagt waar het we het over hebben. De uitzendingen worden zo godvergeten vaak herhaald dat je zou kunnen zeggen: ‘Ben je ooit weg geweest dan?’
 
Ja, we zijn vaak weg. We maken een reeks en dan zijn we uit beeld en dan missen we elkaar vreselijk.
 
Nou ja, vreselijk. We missen de gratis thee en het testcircuit bijvoorbeeld. Dus als we weer beginnen is het net als weer naar school gaan. Hetzelfde gevoel als na een lange zomervakantie: een beetje opgewonden, maar met een beetje tegenzin.
 
Bij mij is het dit keer nog sterker, want, om eerlijk te zijn, kan ik me de laatste reeks niet meer voor de geest halen. Iedereen zei na de-crash-waar-we-het-niet-meer-over-zullen-hebben dat het nog te vroeg was om weer aan het werk te gaan. En nu geloof ik dat ze gelijk hadden. Ik kan me niets herinneren van die reeks, helemaal niets. Dus heb ik nu het gevoel dat het al jaren geleden is dat ik met mijn maatjes gein trapte in de studio en de boel afzeek.
 
Nu weet ik weer wat een eikels die oude maatjes eigenlijk zijn, al hebben we dan na wat brand nieuwe bureaus en stoelen. Dat nieuwe meubilair bevalt eigenlijk beter. Na de uitzending van gisteravond voelt het geweldig om te doen wat we doen. Goed ook om me weer eens te bedenken wat een geweldige auto die Porsche GT3 RS is. God wat mis ik die auto. Wat mis ik die wegen.
 
Maar we gaan nog veel meer rotzooi trappen in de komende weken. Ik kan niet wachten.
 
Richard Hammond
Ps. check hieronder de Top Gear-trailer uit!
 

Reacties