Richard ‘Hamster’ Hammond heeft een niet geheel geslaagde poging gedaan de wereld te bevrijden van een Morgan Aeromax – zijn eigen Morgan Aeromax, nota bene. Hij reed afgelopen zaterdagmiddag op een kettingbotsinkje waarin al een BMW 3-serie, Volvo V40 en een Nissan Almera in een iets te innige omhelzing lagen.
 
Hammond reed zijn Aeromax, waarvoor hij in Top Gear al vele malen schaamteloos reclame heeft gemaakt (dit tot ergernis van Clarkson en zélfs May), achterin de Almera. Wat op zich een dappere poging had kunnen zijn in één klap van twee afschuwelijke auto’s af te komen, liep uit op een drama: beide auto’s konden, hoewel behoorlijk beschadigd, hun weg op eigen kracht vervolgen. Hammond raakte zelf niet gewond, wat dan wel weer prettig is.
 
Hammond blijft voorlopig recordhouder Dure Auto’s Crashen En Ermee Wegkomen, en zal dat waarschijnlijk nog wel even blijven. Drie jaar geleden vestigde hij dat record door met 480 km/u te crashen in een sigaar met straalmotor, zoals uitgebreid beschreven in zijn boek ‘Op het randje’ (hier te bestellen). Een prestatie die wij niemand zo snel zien evenaren. Of het moet Hammond zelf zijn, natuurlijk…
  

Reacties