Alle speculaties ten spijt, Top Gear’s mysterieuze testrijder is niet Obama, noch Graham Hill, maar de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Royal Bank of Scotland (RBS), Sir Tom McKillop. Althans, dat is The Mole gisteren op enig moment ter ore gekomen.
 
Boze aandeelhouders vragen acuut om een uitgebreid onderzoek naar het gedrag van de topman, want zijn bijbaantje als de man in het witte pak zou wel eens dé oorzaak kunnen zijn van de torenhoge verliezen waarmee de bank op dit moment te kampen heeft.
 
“Niet vreemd dat we een schuld hebben van 80 triljoen pond”, zou één van de vele boze aandeelhouders hebben gezegd.
 
“Als je elke woensdag een Gumpert Apollo tot op de limiet over het Top Gear-circuit jaagt, ja, dan gaat je dagelijkse baan daar op een bepaald moment toch echt onder lijden.”
 
Sir Tom’s tweede identiteit werd ontdekt nadat hij alle belangrijke bestuursvergaderingen verplaatste van de gebruikelijke woensdagochtend naar donderdag. En juist op deze woensdag vinden de TG-opnames plaats.
 
“McKillop zei dat we door het verplaatsen van de meetings beter konden inspelen op de Aziatische markt, maar nu weten we wel beter”, zou een woordvoerder hebben gezegd.

Reacties