Volgens sommigen is Top Gear’s mysterieuze testrijder de legendarische, maar dood gewaande coureur Graham Hill. De ‘ware’ identiteit van de meest bekende onbekende scheurneus zal als een schok komen voor alle fans wereldwijd die al langer speculeerden dat de man in het witte pak de voormalig Formule 1 Wereldkampioen Damon Hill zou zijn.
 
“Er nu achter komen dat het zijn vader is, komt als een complete verrassing”, riep iemand gisteren uit. In een vermeend plot dat de licentiehouder miljoenen heeft gekost, hebben de BBC bobo’s duidelijk Graham Hill geholpen om zijn dood tijdens een vliegtuig crash te ensceneren.
 
Volgens de bronnen van ‘the Mole’ wist de BBC al in 1974 dat ze op een dag Jeremy Clarkson zouden inhuren om hun autoprogramma te presenteren, een programma dat op dat moment nog niet bestond. Jeremy zou waarschijnlijk naar een school gaan waar ze nieuwkomers ‘Stigs’ noemden en dat hij die naam in 2002 mogelijk aan een anonieme coureur zou geven.
 
“Dus daarom benaderde de BBC Graham Hill wiens professionele carrière inmiddels voorbij was om een vliegtuig te laten verongelukken en zich daarna in de bosjes schuil te houden totdat het Top Gear-team twintig jaar later zou bellen,” aldus een ingewijde van de BBC. Hij voegde er nog aan toe dat de BBC van sommige zaken een rommeltje weet te maken, maar dat ze erg goed zijn in het vooruit plannen.
 
De identiteit van de mysterieuze testrijder werd ontdekt toen een schoonmaker een paar lege blikjes snorrenwas vond in een McLaren SLR waarmee de Stig zich zojuist een paar rondjes had uitgeleefd op de Top Gear-testbaan. “Ik vond de blikjes en toen viel bij mij het kwartje”, zei de schoonmaker. “Ik bedoel, zag je ooit Graham Hill zonder zijn snor?”

Reacties