Hij/zij/het is het zat. Onzinnig gespeculeer op vage blogs van pukkelige tieners die menen te weten wie The Stig is. Engelse kranten die op de voorpagina openen omdat een of andere schilder een wit pak met helm vond. We maken er een eind aan. Vanavond om 21.00 uur onze tijd, op BBC2, is de eerste aflevering van het nieuwe Top Gear-seizoen.

‘Dit wordt een televisiemoment vergelijkbaar met Neil Armstrong die over het lijk van JR Ewing loopt’, aldus Jeremy Clarkson in z’n column in de Sun. Afgelopen woensdag, tijdens de opnames verzocht Jeremy alle 750 aanwezigen hun mond dicht te houden over de onthulling en dat is tot nu toe aardig gelukt. Kijk zelf maar vanavond.

Wat zie je nog meer? De Ferrari FXX doet een snel rondje (héél snel), de Lotus Evora wordt getest, we hebben een ouderwetse wedstrijd tussen een klassieke trein, auto en motor waarbij JC met de trein gaat – echt. Verder nog wat autonieuws, een bekende ster op de bank en The Stig…

O, je kunt tot 21.00 uur raden wie The Stig is – hieronder. Mocht er een winnaar zijn, en dat lijkt ons sterk, dan sturen we je een dvd-box met de hoogte punten van Top Gear. Of nee, een T-shirt… Mochten er meerdere mensen zijn die het raden – de kans daarop is kleiner dan dat je morgenochtend naast Yolanthe wakker wordt – dan wordt het strootje trekken. Plezier!

Reacties