Terwijl de bandenrook nog door de ventilatieschachten van de Ziggo Dome en het Sportpaleis dwarrelt, kijken we terug op vijf geslaagde TopGear Live-shows in de lage landen.

Vrijdagavond werd er afgetrapt in Amsterdam, waarna de heren Clarkson, Hammond en May enige tijd verloren raakten in het nachtleven van onze hoofdstad. Toch stonden ze de volgende dag weer paraat voor nóg twee shows, vanwege de nodige roes-uitslaperij handig gepland in de middag en avond. Daarna stapten ze – samen met de crew, wat attributen en veel drank – op een tourbus naar Antwerpen, om zondag voor het eerst twee shows op Belgische bodem te spelen.

In de Ziggo Dome werden we onder andere getrakteerd op een donuts-draaiend podium, uit keukenmachines opgebouwde elektrische voertuigen, een man op een fiets die over een Dodge Viper heen reed, brandende Porsche 911's en uitgebreid slippende en stuntende Ford Focus RS'jes. Daarnaast hadden de heren de nobele taak op zich genomen om een aantal al dan niet Olympische sporten vele malen interessanter (en vast ook minstens zo veel gevaarlijker) te maken door ze te motoriseren. Aan curling, hordenlopen, bowlen, polo en zelfs het klassieke Romeinse wagenrennen werd door hen een compleet nieuwe interpretatie gegeven. Hoe de shows in het Sportpaleis er precies uitzagen, weten we niet, want daar waren we zelf helaas niet bij – maar we gokken dat het minstens zo spectaculair was.

Inmiddels zijn onze drie favoriete presentatoren moe maar voldaan weer teruggekeerd naar het eiland waar ze vandaan kwamen, waar ze nog een tijdlang zullen nagenieten van de warme ontvangst die we ze in onze twee kleine landjes gegeven hebben. Zoals Richard al op Twitter te kennen gaf: 'Bedankt, Amsterdam en Antwerpen, dat was top. Al heb ik wel een beetje hoofdpijn.'

Advertentie

Reacties

Advertentie