TopGear Magazine 217 (juli 2023) ligt nu in winkels en op deurmatten door heel Nederland en België. Deze maand vieren we het 60-jarig bestaan van Lamborghini – onder meer met de illustere modellen met V12-middenmotor, een gids met onze mooiste Lambo-momenten en de Cool Wall (!), en de nieuwe Huracán Sterrato. Het is, en we overdrijven niet, een feest.

De V12-bloedlijn

TopGear Magazine 217 inhoud: Lamborghini V12-bloedlijn

Foto: © TopGear

De nieuwe Lamborghini Revuelto is wat hij is door zijn roemruchte voorvaders: de Aventador, de Murciélago, de Diablo, de Countach en de Miura. We rijden ze allemaal.

Huracán Sterrato

TopGear Magazine 217 inhoud: Lamborghini Huracán Sterrato

Foto: © TopGear

Door het woestijnzand stuiven met een lage Lambo, dat is vaak het resultaat van een inschattingsfout en als zodanig dan ook niet best. In dit geval is het echter precies de bedoeling – en waanzinnig.

Tesla is 20

TopGear Magazine 217 inhoud: Tesla 20 jaar

Foto: © Tesla

We hebben dit nummer nóg een verjaardag te vieren. Tesla rammelt al twintig jaar aan de gevestigde orde en heeft het autolandschap voorgoed veranderd. Een terugblik op een bewogen tijd.

MG Cyberster

TopGear Magazine 217 inhoud: MG Cyberster

Foto: © TopGear

Pure plezier-EV’s zijn er nog lang niet genoeg. MG regelt er eentje in de vorm van deze Cyberster, de elektrische lolcabrio die we allemaal verdienen.

Radford Type 62-2

TopGear Magazine 217 inhoud: Radford Type 62-2

Foto: © TopGear

Na zijn succesvolle Formule 1-carrière moest wereldkampioen Jenson Button toch iets te doen hebben. Hij richtte een klassieke Britse carrosseriebouwer opnieuw op en ontwikkelde zijn ultieme straatauto.

Drives

TopGear Magazine 217 inhoud: BMW i7 vs Mercedes S-klasse

Foto: © TopGear

Deze maand gaan we op chic en kijken we of de nieuwe BMW i7 een geduchte tegenstander kan zijn voor de limo der limo’s, de Mercedes S-klasse. Ook rijden we onder meer de nieuwe Renault Espace, de Lexus RX 500h ‘performance-hybride’ en de Abarth 500e Cabrio Turismo. Oh, en een paar extreme Dacia’s.

En verder…

Achterin, in ons Retro-katern, moet je deze maand proberen niet te schrikken van wat je aantreft. De alom beruchte Japanse tuner RAUH-Welt Begriff komt met de Baphomet, een Porsche 911 Turbo van de 930-generatie waarbij ze de overdrijfknop op standje 7.000 hebben gedraaid. Verder zetten we de huidige BMW M8 tegenover de klassieke 8-serie, checken we de nieuwe Aston Martin DB12, lees je over de auto’s die Günther Steiner in zijn leven heeft gehad, hebben we een review van Fast X voor je en kijken we welke horloges geschikt zijn voor échte helden.

Zorg dus dat je TopGear Magazine 217 snel in handen krijgt: spoed je naar de winkel of bestel ‘m nu in onze webshop! Wil je de komende uitgaves van TopGear automatisch thuis ontvangen? Sluit dan hier een abonnement af – voor jezelf of voor een ander – met vette korting of een cool welkomstcadeau. Veel leesplezier!

TopGear Magazine 217 inhoud: RWB Baphomet

Foto: © TopGear

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)