We durven best toe te geven dat na avondje stevig simmen op de PlayStation, de eerste verschijnselen van spierpijn al aankloppen. Stel je eens voor hoe dat is met echte G-krachten én 24 uur lang. De coureurs moeten de focus er goed bij houden, want zelfs bij een race van een etmaal kunnen 0,016 seconde het verschil maken. Kijk even mee bij de finish van de 24 uur van Daytona.

De fotofinish gebeurt in de LMP2-klasse. De rode auto met startnummer 04 leidt bij het ingaan van de laatste ronde van de race, kort gevolgd door de blauwe met startnummer 07 van het Proton-team. Coureur James Allen blijft in zijn blauwe Oreca de hele ronde netjes in de slipstream van nummer vier, wachtend op het juiste moment om toe te slaan.

In de laatste bocht grijpt Allen zijn kans en stuurt hij uit de kielzog van raceleider Ben Hanley. De twee auto’s komen naast elkaar over de eindstreep, waarbij je pas in de replay kunt zien dat het enkele centimeters scheelt. De slipstream blijkt net genoeg te zijn voor de overwinning voor Allen en zijn team. Na 24 slopende uren is het verschil tussen de twee Oreca’s slechts 0,016 seconde.

De fotofinish bij de 24 uur van Daytona 2023

Nederlandse inbreng in de 24 uur van Daytona

De Nederlanders konden helaas geen potten breken in de LMP2-klasse. Giedo van der Garde en Job van Uitert eindigden als vierde. Renger van der Zande reed mee in de GTP-klasse bij Cadillac en deed het een stuk beter. Hij reed zijn LMDh-auto samen met Bourdais en Dixon naar de derde plaats. Tijmen van der Helm kwam niet verder dan de 37e plaats. Glenn van Berlo, Rinus van Kalmthout, Indy Dontje en Jeroen Bleekemolen vielen uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)