Het schijnt dat je nek intrekken bij het inrijden van een ondergrondse parkeergarage in een grote pick-up geen het verschil maakt tussen wel of niet schade aan je dak oplopen. Het werkt ook niet wanneer je over een drempel rijdt in een extra lage auto. Dat werd vorige week pijnlijk duidelijk bij het auto-evenement Race Wars in België.

De auto’s werden in de paddock en op de baan van Circuit Zolder geposteerd. Om daar te komen, moesten de auto’s van een parkeerplaats naar het circuit rijden. Daar stond iemand te filmen hoe de deelnemers van het auto-evenement over een drempel probeerden te komen. De meeste auto’s komen er zonder kleerscheuren vanaf, maar niet iedereen had geluk.

Vanaf vier minuten in de video volgt een Volkswagen Golf Cabrio zijn broeder met vast dak over het drempeltje. Zonder er ook maar iets op te merken, sleept de auto de drempel een aantal meter met zich mee. Omstanders roepen dat de man moet stoppen, maar wat als hij niet gewaarschuwd was? Had hij dan een nieuw accessoire aan zijn Golfje toegevoegd?

Een BMW verliest zijn bumper

Later in de video – op ongeveer 10 minuten en 35 seconden – wordt een Honda Civic gevolgd door een BMW. De Bimmer met, eh, bijzondere uiteindes aan de achtervleugel, blijkt een te lage achterbumper te hebben voor het drempeltje. Uiteindelijk wint de drempel en valt de bumper zo van de BMW af.

Je ziet wel meer bij driftauto’s (of auto’s die op driftauto’s willen lijken) dat de bumper expres wat losjes gemonteerd is. Drift je tegen een obstakel aan, breekt de bumper niet. In het volgende shot zit de bumper er gewoon weer op, dus eind goed, al goed.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear