Wat er precies gaande is in deze video, dat weet niemand. Zeker is dat het gezond verstand om kwart voor vier in de ochtend hier compleet afwezig is. Er staat een Lexus met een wielklem in een parkeergarage. Van alle keuzes die er op dat moment te maken zijn, kiest de bestuurder ervoor om achteruit te rijden met de wielklem op de velg. Dat maakt de situatie alleen maar erger.

Het gekke is dat er een agent staat toe te kijken. Of hij heeft écht geen zin meer om zich druk te maken rond dit tijdstip, wat we ons heel goed kunnen voorstellen, of het is geen wielklem van de politie. Misschien is het een klem van de parkeergaragebeheerder. We weten het niet. Er is in ieder geval niemand in de buurt die de klem kan verwijderen. Of in ieder geval niet meer, na de actie van de bestuurder.

‘De bestuurder komt naar buiten en merkt dat zijn auto een wielklem heeft. In plaats van te betalen, probeert hij te vluchten en vernietigt hij bijna de auto’, vertelt de uploader van de video. Maar dat verklaart nog steeds niet waarom de politieagent er zo nonchalant bij staat.

Rijden met een wielklem zorgt niet voor heel veel schade, in dit geval

Het proberen te rijden met de wielklem veroorzaakt bij deze auto minder schade dan je zou verwachten, omdat de ruimte tussen het wiel en de carrosserie op de meeste plekken groot genoeg is. Wel hangt de binnenkant van de wielkuip los, zit er een deuk net bij de deur en hangt de zijskirt op half zeven. De velgen zullen er ook niet beter op worden.

Uiteindelijk besluit het groepje de auto op te krikken en het wiel te verwijderen. Dat lijkt ons eigenlijk de eerste logische zet als je per se onder de boete uit wilt komen. Of de overtreder ooit uit de parkeergarage is ontsnapt, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear