Caravans en TopGear hebben niet ‘s werelds beste relatie – dat weet je inmiddels wel. Waar een caravan voor velen juist ultieme vrijheid betekent, voelt het voor autoliefhebbers juist meer als een blok aan het been. Bovendien is het natuurwettelijk bepaalt dat voor elke lekkere rit op de Autobahn, er een Nederlander met de caravan in de weg zit. De snelste caravan ter wereld bewijst dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

In 2012 stapte Amerkaan Jason Sands achter het stuur van een GMC 2500HD met daarachter een caravan van het merk Carson Kalispell. Het enige wat ze veranderden aan de sleurhut, waren de banden. Op het opgedroogde meer van El Mirage in Californië stoomden de pick-up en de caravan al roetend naar de recordsnelheid – met wat hulp van een shotje lachgas.

‘Ik was het zenuwachtigst over doodgaan’, zei Sands voorafgaande aan de rit. Gelukkig liep de rit goed af en de pick-up plus het mobiele huis haalden een snelheid van 228,523 km/u. Het record voor de snelste caravan werd door Guinness World Records officieel vastgesteld en sindsdien is het niet meer gebroken. Mocht deze snelheid legaal gemaakt worden door heel Europa, dan zit je met nog geen 7 uur rijden aan de Costa Brava. En op de Autobahn zit je niemand in de weg.

De snelste caravan ter wereld

TopGear haalde ooit 200 km/u

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)