In het Chinese Shenzhen wonen zo’n 17,5 miljoen mensen. Echt rustig op straat zal het daar dus nooit zijn. Het bedrijf DeepRoute.ai vond de verkeerschaos van de miljoenenstad de perfecte plek om een zelfrijdende auto te testen. Dapper, maar blijkbaar geen misplaatste moed. Hieronder zie je hoe een zelfrijdende auto heel aardig door de verkeerschaos navigeert.

Het voertuig van DeepRoute.ai is voorzien van vijf lidars (LIght Detection And Ranging), acht camera’s en nog een rits sensoren. Al op 180 meter afstand kan de auto objecten zien. Het systeem identificeert objecten en probeert te anticiperen wat ze gaan doen. Als de computer denkt dat een voetganger plots oversteekt, dan zal hij de auto afremmen.

Het systeem blijft leren en het algoritme aanpassen. DeepRoute.ai wil het systeem aan autofabrikanten verkopen voor zo’n 3.000 euro per auto. Het algoritme kan werken in auto’s die voorzien zijn van twee tot vijf lidars. Ze zijn nu in gesprekken met autofabrikanten en het bedrijf hoopt in 2025 het zelfrijdende systeem te kunnen leveren.

Reacties

  • Verterp heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

    We kijken naar een fake video. Chinezen hebben als communisten een grote mond over de technologische voorsprong. Niets bewezen en je kunt maar deels westerse technologie stelen. Ik haal het er toch maar even bij: Defensie zou het hoogst ontwikkelde deel van de Chinese technologie moeten zijn, wat we zien is oude russische techniek voor vliegtuigen en vliegdekschepen. Ze hebben geen referenties of ervaring. Op dit moment liggen de USS Reagan en USS Tripoli rustig af te wachten op het Chinese toneelstukje rond Taiwan. Samen kunnen ze China in een veeg terugbrengen naar de Quing dinasty! Het verschil met westerse techniek is te groot analoog met wat de Russen in de Ukraine ervaren.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)