De fascinatie met beroemdheden van mensen kun je schijnbaar herleiden tot de tijd dat we nog in stammen leefden. Het loonde om de mensen met veel aanzien binnen de stam in de gaten te houden. Dat doen we nu nog, maar dan via het internet. Als er nieuws is over een van de bekendste sportmensen van Nederland, dan duiken websites daar graag bovenop, het liefst met suggestieve titels. En het viel ons op dat veel sites hetzelfde idee hadden: ernaar hinten dat Max Verstappen vader is geworden.

Het is geen waardeoordeel (wij zijn ook niet altijd heilig met onze koppen), maar meer een observatie. Zo zagen we van een Engelse website de kop: ‘Kelly Piquet en Max Verstappen verwelkomen baby Hailey in de familie’. Veel Nederlandse websites hadden een variatie op de kop ‘Prachtig babynieuws voor Max Verstappen’. Voor de duidelijkheid: het is dus het zusje van Max Verstappen die een kindje heeft gekregen.

Voor zover wij weten, is Max Verstappen zelf geen vader geworden. Blijkbaar levert hinten naar het vaderschap van de F1-coureur leuke bezoekcijfers op, want in november van 2023 werden er al artikeltjes geschreven met exact dezelfde koppen. Toen ging het over de aankondiging van de zwangerschap in de familie Verstappen.

Max Verstappen is dus niet echt vader

Uit ervaring weten we dat er genoeg mensen zijn die alleen de koppen lezen van een artikel, aan de hand daarvan een mening vormen en het liefst nog zonder interpunctie reacties op Feesboek gaan zetten. We zijn benieuwd hoeveel mensen nu denken dat Verstappen vader is geworden. Ergens is het ook wel een beetje lullig. Stel je voor dat je zelf vader of moeder bent geworden, en iedereen feliciteert jouw broer met zijn oomschap. Zo – en nu gaan we het weer over auto’s hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear