Op zoek naar een 911-restomod die zeer mechanisch, helemaal retro en waanzinnig duur is? Deze 911 Speedster van Gunther Werks is dan een geschikte optie. Er zijn ooit slechts 25 exemplaren gemaakt. Dit zou wel eens de gaafste van het hele stel kunnen zijn, aangezien er slechts 150 km op de teller staat. Hett verklaart waarschijnlijk ook de 900.000 euro die het naar verwachting over een paar weken zal opbrengen op de RM Sotheby’s Monterey-veiling.

Gebaseerd op de luchtgekoelde aandrijflijn van de 993-generatie, krijgt de nieuwe eigenaar een 4,0-liter zescilinder boxermotor die ongeveer 436 pk en 330 Nm levert. De 0-100 km/u-sprint duurt minder dan vier seconden. De motor kent behoorlijke krachtreserves, mede dankzij gesmede zuigers, een speciale krukas en individuele gasklephuizen. Het zal ongetwijfeld heerlijk klinken.

Cruisen tot trackdays

Het andere grote aandachtspunt is de ophanging. Je krijgt een combinatie van een actieve schroefset met op maat gemaakte draagarmen en een veerpootbrug aan de voorkant. Het is een behoorlijk smakelijke samenstelling en zou ervoor moeten zorgen dat de Speedster relatief gemakkelijk overgaat van ontspannen cruisen naar de hooligan uithangen op trackdays.

Het bewijs is een rondetijd die de Speedster in 2020 aflegde op Laguna Seca. Daarin was de Gunhter Werks 911 Speedster slechts twee tienden langzamer was dan een McLaren P1. Met een vast dak was meer vast mogelijk geweest.

De lak heet ‘Skyfall Silver’ en komt uit het premium-assortiment van Levi’s. Oh, nee, wacht, het is eigenlijk een tint van Aston Martin. Oeps. De lak is gespoten op koolstofvezel carrosseriepanelen. Het chassis is eveneens van het dure materiaal is gemaakt. Aangezien het een Speedster is, zijn de verhoudingen en kenmerken een beetje… uniek.

Interieur Gunter Werks 911 Speedster

Dat betekent dus geen zijruiten, een kleine voorruit, een enorm grote spoorbreedte en een ruimte van een millimeter in de wielkuip. Er zit ook een ducktail-spoiler aan de achterkant endie typische 911-vijfspaaks wielen (deels van carbon). Het werkt goed met de sportievere bodykit, denken we.

Het interieur is ook prachtig vintage en voorzien van nog meer carbon, wat lijkt op een selectie schakelapparatuur uit die periode en rode nappabekleding van Mercedes-Benz om het allemaal samen te laten komen. Of misschien is dit stukje wel echt van Levi’s.

De Gunther Werks 911 Speedster ziet eruit als een redelijk leuke plek om op een zaterdagavond te zitten en na te denken, ongeacht of je hypercar-geld hebt om aan dat soort dingen uit te geven. Kortom, doe een leuk bod bij RM Sotheby’s.

Reacties

  • Killwizzy heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

    Vraag dan 911 k voor die bak.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)