De eerste titel boven dit bericht eindigde met ‘kwijtgeraakt door de politie’, maar dat zou niet helemaal juist zijn. Want de oorzaak ligt bij de bestuurder zelf. Het is al dom genoeg dat je nadat je voor de eerste keer betrapt bent wéér de weg opgaat, maar dat je dan ook nog eens als een halfgare pastinaak door het verkeer beweegt, dan vraag je erom. Wie hier tussen de regels door het advies leest ‘als je iets illegaals doet, zorg dan dat je niet opvalt‘, heeft het verkeerd gelezen.

De politie legt uit waarom ze de bestuurder langs de kant zette: ‘Op de A325 reed een automobilist 48 km/u te hard langs de wegwerkzaamheden waar je 70 km/u mocht, gebruikte een verdrijvingsvlak en bleek onverzekerd te rijden.’ Het is overigens niet de witte Mercedes-AMG op de foto’s, want daarvoor mocht de berger op een ander tijdstip terugkomen, maar daarover later meer.

Alsof dit niet al erg genoeg was, bleek het een ‘bekende van de politie’ te zijn. Op Instagram vertelt de politie: ‘Hij was eerder vandaag al aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs naar aanleiding van asociaal rijgedrag en zijn auto was toen in beslag genomen. Nu had hij net een nieuwe auto gekocht en reed gelijk weer als een dwaas door het verkeer.’

Ook de tweede auto gaat mee met de politie

Dit keer gaf de politie de bestuurder drie bekeuringen én nog een boete voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Ook mag hij op eigen kosten op cursus. En die auto die hij eerder die dag had gekocht? Ook die ging gelijk weer mee met de politie. De foto’s van de politie zijn wat onduidelijk, maar het lijkt te gaan om een Peugeot 307 SW of Break. Dit is wel een auto die je eventjes snel voor een paar honderd euro op de kop kunt tikken.

En die witte AMG dan?

Het dagverslag van de politie gaat verder: ‘Op de Waalbrug werd een zeer snelle Mercedes met maar liefst 201 km/h gelaserd. Deze brug is een weg binnen de bebouwde kom waar je maar 50 mag… Het bleek ook niet de eerste keer te zijn dat deze bestuurder meer dan 50 te hard reed dus ook hier, inbeslagname van het voertuig.’ Wie nog een witte AMG zoekt, die kan even afwachten of ie toevallig bij Domeinen Roerende zaken terechtkomt.

Reacties

  • Geert heeft op 24 augustus 2024 geschreven:

    Goed gedaan door de politie deze mensen zijn een gevaar op de weg je pakt ze het hardst door voertuig in beslag te nemen

    Reageer
  • M.C. heeft op 24 augustus 2024 geschreven:

    Hahahah wat een sukkel, maar ja.
    Gewoon auto in beslag en verkopen door domeinen. Is die in ieder geval die wagen kwijt, wat het meeste pijn zal doen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear